Bianca-Boon

VIB VROUW IN BEELD: Bianca Boon

 
‘VIB Alkmaar’ staat voor Vrouw in Bedrijf Alkmaar en is een netwerkorganisatie voor ondernemende vrouwen én managers uit Alkmaar en omgeving. Vandaag in onze Rubriek Vrouw In Beeld: manager Bianca Boon-Bankras van Flynth adviseurs en accountants in Heerhugowaard.

 

Bianca vertelt: “Als jong meisje ging ik bollenpellen. Ik vond het leuk om precies in een schema bij te houden hoeveel bakken ik gepeld had x de prijs, dus: wat ik had verdiend. Toen dacht ik, dát vind ik leuk om bij te houden, dus een administratieve baan lijkt me leuk.”
Inmiddels is Bianca al 15 jaar manager bij Flynth, accountants en advieskantoor voor het MKB.
 

 

Bianca had een grote intrinsieke motivatie om te komen waar ze nu is. Op de basisschool een dromer, een laatbloeier. Door zichzelf te gaan ontwikkelen kwam Bianca erachter dat ze meer kon dan ze ooit van zichzelf had verwacht. Dit werd haar grootste drijfveer.
Toen Bianca zwanger werd, zag ze vrouwelijke collega’s om haar heen een stapje terug zetten om de focus op het moederschap te leggen. Dat maakte dat ze goed ging nadenken. Wil ik een paar uur per week blijven werken of wil ik echt carrière maken? Bianca besloot een HBO opleiding te gaan volgen en voor een carrière te gaan. Zo ontdekte ze dat de ontwikkeling die ze doormaakte haar erg gelukkig maakte. Bianca wil zich graag blijven ontwikkelen!
 

 

En dat kan bij Flynth. Een organisatie die verschillende disciplines heeft onder één dak, waardoor het mogelijk is om een klant op verschillende deelgebieden te adviseren. En je als manager te blijven ontwikkelen. Bianca: “Ik blijf mezelf altijd ontwikkelen want ik heb gemerkt dat dit het grootste geschenk ik aan mezelf. Op dit moment ben ik bezig met een fiscale studie om zo een bredere basis te hebben voor mijn klantgesprekken.”
 

 

Al sinds 2012 is Bianca lid van het netwerk ViB Alkmaar voor ondernemers en managers. Naast lid zijn van de netwerkclub, heeft Bianca ook plaats genomen in de diverse functies en commissies die ViB rijk is (Bianca is vijf jaar voorzitter geweest van ViB en nu een aantal jaar voorzitter van de Activiteitencommissie van ViB). Voor haar functie als manager bij Flynth was Bianca op zoek naar een netwerk en een collega raadde haar ViB Alkmaar aan. Na een eerste Meet & Greet sprak de sfeer haar zo aan, dat ze lid bleef.

 

Bianca over ViB: “In eerste instantie was het mijn bedoeling om te acquireren. Ik kwam er al snel achter dat het gunnen van werk pas plaatsvind als je elkaar beter kent. Ik was voor mijn gevoel nog jong en onervaren in het managen toen ik lid werd van ViB. Door de verscheidenheid aan leden en door het aanbod van de verschillende thema-bijeenkomsten heb ik heel veel geleerd over het ondernemen en managen. ViB levert mij kennis op en groei voor mij persoonlijk als manager. Daarnaast heb ik een aantal leuke klussen via ViB-leden gekregen of heb ik samengedaan met ViB-leden.”
 

 

Meer lezen over Bianca of over Flynth?