yvonne-bosman

ViB VROUW IN BEELD: Yvonne Bosman

Deze week in de rubriek Vrouw In Beeld, ViB Alkmaar-lid Yvonne Bosman van tekstbureau YBosman PRoMOTOR in de schijnwerpers.
Yvonne is 25 jaar ondernemer en haar bureau is gevestigd in het Noord-Hollandse Winkel. Yvonne is tesktschrijver en van vele markten thuis. Ze schrijft persberichten, advertorials, houdt interviews en werkt deze uit. Ze schrijft content voor websites en nieuwsbrieven, is ghost writer voor blogs en speeches en tot slot redigeert ze teksten, rapporten, en (jaar)verslagen. Daarnaast is Yvonne al sinds het allereerste begin, lid van netwerkorganisatie ViB Alkmaar en al een aantal jaren een bekend gezicht in de Activiteitencommissie van ViB.
 
Een kwart eeuw geleden is Yvonne op verzoek van enkele besturen en netwerkorganisaties begonnen als bestuursondersteuner, in het verlengde van haar werk in dienstverband. Haar bureau heeft ze als tekstschrijver in de markt gezet. Promotionele teksten schrijven was haar vak in haar eerdere functies in de toeristisch/recreatieve sector.
 
Over de start van haar bureau heeft Yvonne heel even getwijfeld. Haar man spoorde haar aan om de stap te nemen. Twee zakelijke vriendinnen hadden hun eigen valkuil die zij wilde vermijden. De een had elk kwartaal stress rondom de btw-aangifte en de ander werd zenuwachtig van een niet rijkelijk gevulde agenda met opdrachten. Yvonne nam dit ter harte en besteedde haar administratie direct uit en haalde haar inspiratie en energie uit netwerken en contacten met zakenvrienden.
 
De wens om vrij te zijn in werkuren en werktijden was haar drijfveer. Ondernemen leerde ze van haar man, die nog altijd als sparringsmaatje fungeert. Doordat Yvonne haar bureau kon starten zonder gebruik te hoeven maken van bankleningen, waarvoor een ondernemersplan vereist is, kon zij het op organische wijze laten groeien tot het bureau dat het nu is.
 
Yvonne zegt over 25 jaar ondernemersschap: “Ik ben trots op het feit dat mijn tekstbureau vier mindere economische tijden (recessies) heeft overleefd. Met grote dank aan mijn trouwe opdrachtgevers.”
 
Meer lezen over Yvonne en haar tekstbureau YBosman PRoMOTOR?