ViB VROUW IN BEELD: Eva Cochius

Vandaag zetten wij een heel bijzonder lid in de spotlight: Eva Cochius.
Zij is niet alleen eigenaar van twee ondernemingen, maar ook oprichter van VIB Alkmaar!

“Toen ik merkte dat mijn ideeën tijdens loondienst niet serieus genomen werden, heb ik ontslag genomen. Direct kwamen er al managers naar me toe, die me een klus aanboden. Dat was de geboorte van mijn eigen onderneming.”

Eva is ondernemer sinds 1999 en heeft twee bedrijven. Naast haar bedrijf Klaver4coaching en advies www.klaver4coaching.nl verhuurt ze ook haar vakantiehuis, in de prachtige plaats Camperduin op 100 meter van de zee. www.vakantiehuis-camperduin.nl

Vanuit haar passie om mensen, teams en organisaties te begeleiden geeft ze diverse soorten coaching. Eva zegt daarover: “Ik ben loopbaancoach, personal, team- en organisatiecoach. Ik begeleid familie- en ander soort opstellingen. Ik werk vooral om het onbewuste, bewust te maken, dus om je bewustzijn groter te maken, waardoor je een zinvol leven leidt, of dat er zinvolle teams of organisaties bestaan. Door anderen te begeleiden word ik zelf ook bewuster. Ik heb mijn werk nodig om te groeien.”

Wat maakte dat jij ondernemer wilde zijn?
Eva zegt: “Ik zag dat de dingen die ik bedacht werkte. Maar dat zag mijn werkgever destijds niet. Dus dacht ik, dan kan ik beter voor mezelf gaan werken. En dat was een grote bevrijding. Dat wat ik dacht dat belangrijk was, werkt inderdaad al 22 jaar.”

Eva ontwikkelt al haar trainingen zelf. Tweeëntwintig jaar aan ervaring en het combineren van allerlei technieken “waarvan ik weet dat ze werken” zoals oude Sjamanistische technieken en systemisch werk, resulteerde o.a. in de zeven-zaterdagen-training: “Op weg naar een betekenisvol leven”.
Deze trainingsdagen zijn uniek, op de deelnemers afgestemd en zo succesvol ontvangen dat Eva er een mastertraining, achteraan heeft ontwikkeld. Deze verdieping is te volgen vanaf januari 2022.

Meer lezen over Eva en haar bedrijven?
www.vakantiehuis-camperduin.nl
www.klaver4coaching.nl