Marlene SnyderTytonis
Mijn specifieke kennis zit in de commercialisatie van diensten en producten waar een specifieke kennis waarde bepalend is. Meestal praten we over octrooien, maar ook zijn het creatieve ideeën, die bijvoorbeeld onder een licentie verkocht moeten worden. Hoe doe je dat? Wat is mijn idee waard en hoe onderhandel je het meest efficiënt met een geïnteresseerde partij? In mijn professionele carrière heb ik vooral licenties van technische producten verkocht, maar ook gewerkt met kunstenaars die graag hun idee optimaal in de markt willen zetten.

Meestal blijft het niet bij het aanbieden en verkopen. Maar moet een technologie vaak nog ontwikkeld worden wat tijd en geld kost. Hoe zet ik optimaal mijn commercialisatie strategie op, hoe schrijf ik een business plan en hoe vind ik de juiste financiering ervoor? Hier laat ik de ondernemer in zijn waarde en schotel niet ‘zijn’ bedrijfsplan voor. Echter probeer ik het proces te coachen en de ondernemer fit te maken de nodige middelen zelfs te gebruiken. Zo blijf de ondernmer altijd “master of the process” en kan met deze kennis zelfs zijn/haar bedrijfsplan bij mogelijke investeerders verdedigen en het bedrijf tot bloei brengen.

Verder heb ik beide kanten van mannelijk en vrouwelijk leiderschap mee mogen maken. Juist hier zou ik juist vrouwen kunnen helpen een blik in de mannen wereld vanuit hun perspectief te doen, om als vrouw in deze werkomgeving beter te kunnen excelleren.

  • Tytonis

  • Van der Kaaijstraat 64
    1815 VM  Alkmaar

  • 072 750 4231

  • 06 81 47 47 05