papier

VIB Alkmaar-lid Ellen Liefting, van Creatief atelier bij Ellen; Ruimte voor creativiteit in Egmond-Binnen.

Ellen is sinds 2015 ondernemer en ze werkt fulltime in haar eigen bedrijf. (@ellenliefting)

Wat is het Creatief atelier bij Ellen; Ruimte voor creativiteit precies?
Ik geef creatieve workshops in mijn atelier en online. Denk aan scrappen, stempeltechnieken leren, werken met inkt, papier en stempels of bloemschikworkshops.
Daarbij verkoop ik de materialen van o.a. het merk Stampin’Up! via mijn webshop of in het atelier. Via mijn eigen site verkoop ik verder nog kaarten, originele cadeau-verpakkingen en workshoppakketten om thuis mee aan de slag te gaan https://ellenliefting.nl/creatieve-pakketten/

Hiernaast verzorg ik in het voorjaar rondleidingen door het tulpenbedrijf van mijn partner. Ik doe die in het Nederlands, Duits of Engels. Van 1 tot 50 personen komen hiervoor normaal gesproken van genieten.
Wil je een kijkje nemen of (t.z.t.) een tulpentoer bestellen dan kun je terecht op www.ellenliefting.nl

Waarom ben je dit gaan doen?
Ik dacht altijd: ‘als ik de staatsloterij win, dan start ik een hobbywinkel’, maar ik startte mijn carrière in de revalidatieverpleging. Na vijf jaar begon ik een 25-jarige carrière bij de Rabobank. Er was een periode waarin ik veel met startende ondernemers werkte, en in die periode was ik in die hoedanigheid ook betrokken bij het ontstaan van ViB Alkmaar. De laatste periode bij de Rabobank stuurde ik een team van adviseurs aan. In deze zelfde periode leerde ik John, een ander lot uit de loterij, kennen en heb ik de stap gemaakt om zelf ondernemer te worden. John en ik vinden het heel bijzonder dat we elkaar na een lastige periode mochten ontmoeten. Hij heeft samen met zijn zoon een mooie bollenkwekerij en tulpenbroeierij. Een grote ruimte aan het huis stond leeg. De eerst zaadjes waren gepland…

Inmiddels ben ik ruim 6 jaar ondernemer en heb er geen dag spijt van gehad. Ook ben ik in deze periode zelf lid geworden van ViB. Een mooi netwerk van vrouwen die elkaar stimuleren en steunen. Hoe bijzonder dat ook het afgelopen jaar dit netwerk steeds weer kansen zag om elkaar op een bepaalde manier te ontmoeten.

Mijn passie is anderen enthousiast maken om creatief aan de slag te gaan. Het geeft zoveel rust en ruimte in drukke tijden. Je maakt mooie dingen voor jezelf en om ander blij mee te maken.

Wat is de rol van jouw partner in je bedrijf?
Hij is mijn spiegel. Mijn steun en toeverlaat als ik het even niet meer weet. Als ik iets grotere stappen wil/ moet maken weet hij mij bij te staan. En ook hij geeft zijn eigen draai aan het bedrijf door soms onverwacht met iets lekkers binnen te komen bij een gezellige workshop.

>Wil jij meer weten over Ellen en haar bedrijf dan kun je haar ook hier volgen: