ViB vrouw: Jesica Versichele van Taalinstituut De Wester.

In Amerika geboren, in Italië verliefd geworden op een Nederlander en nu dol op Alkmaars oude gebouwen en kanalen en de polderlandschappen eromheen, heeft Jesica haar plek gevonden.

Drie jaar geleden nam Jesica haar bedrijf over van een ander VIB-lid, Fiorella Martijnsen. In diezelfde tijd werd ze ook lid van VIB, de plek waar ze zich veilig voelt om vragen te stellen over het ondernemersschap. Bij Taalinstituut De Wester kun je terecht voor hoogkwalitatieve taaltrainingen voor bedrijven en professionals. www.leereentaal.nl

Dit ligt Jesica na aan het hart omdat ze zelf veel te danken heeft aan haar taaltraining, Jescia zegt: ‘Het was zo belangrijk voor mijn eigen carrière en ik wil dat aan anderen gunnen.’

Jesica vertrok voor de liefde naar Nederland, maar dit had wel gevolgen voor haar carrière. Na haar master kon ze geen werk vinden in de cultuursector. Doordat Engels haar sterke punt was, begon ze als Engels tekstschrijver en later werd ze docent Engels voor volwassenen. Ze haalde de CELTA bevoegdheid, ging zakelijk Engels geven en kreeg de kans om De Wester over te nemen. Voor Jesica was gaan ondernemen een natuurlijke stap. De Amerikanen zijn een ondernemend volk, ondernemers worden er gevierd en Amerikanen zien het ondernemen als ultieme vrijheid. Ook haar ouders zijn ondernemers, ze hebben een restaurant.

Wat vind jij het leukste aan ondernemer zijn? Jesica: ‘Als zakelijk taalopleider, kan ik over allerlei andere sectoren leren. Ik geef ze les en leer ik ook over wat zij doen. Ik heb daardoor een rijker beeld van de regionale bedrijfsleven.’

Twee tips van Jesica aan andere vrouwelijke ondernemers:

  • Als vrouwen, willen wij er altijd perfect uitzien. Maar er perfect uitzien is niet hetzelfde als perfect zijn. Je hoeft niet te schamen als je niet perfect bent.
  • Laat je niet te nerveus worden. Ik heb te veel angstige dagen in mijn (niet zo heel lange) leven besteed. Maar het was bijna altijd nergens voor nodig. Ik heb het uiteindelijk altijd gered.

Meer over Jesica en haar bedrijf kom je te weten op LinkedIn en Facebook:

https://www.linkedin.com/company/taalinstituut-de-wester