ViB Alkmaar is een krachtig, inspirerend en kansrijk netwerk voor vrouwen en hun business met als doel hun zakelijke en persoonlijke groei te versterken.

Tien jaar geleden is deze zakelijke netwerkclub voor ondernemende vrouwen opgericht. Tijdens een grote introductiebijeenkomst bij de toenmalige Kamer van Koophandel waren zo’n 100 enthousiaste vrouwen aanwezig. Voor de Rabobank Alkmaar was dit een teken dat het ondernemerschap veel vrouwen inspireerde. Vrouw in Bedrijf Haarlem was al actief en met een financiële bijdrage van de Rabobank Alkmaar e.o. kon ook in Alkmaar Vrouw in Bedrijf met ruim 60 leden van start gaan.

Activiteiten

Elke maand is er een ViB bijeenkomst ergens in de regio Alkmaar of in de stad. Ook worden bedrijven van leden bezocht en het ondernemersverhaal verteld. Dit zijn boeiende verhalen vol tips en tops, herkenning en ontwikkelpunten. Een paar keer per jaar wordt een externe spreker uitgenodigd en worden bijeenkomsten georganiseerd waarbij het netwerken centraal staat. Een netwerk is sterk als je elkaar persoonlijk kent en weet wie wat doet. In 2018 heeft ViB een grote Pitch Award bijeenkomst georganiseerd die aan het eind van dit jubileumjaar opnieuw wordt gehouden.

Kennis delen

ViB-leden kunnen ook deelnemen aan het Co-working programma. Vragen van leden worden door experts binnen de club beantwoord. Het delen van kennis en expertise is een zeer gewaardeerd onderdeel van ViB.

Nieuwe leden welkom

In het ViB netwerk is er ruimte voor alle soorten onderneemsters en bedrijfstakken, van grote bedrijven tot eenmanszaken, van financiële sector, notariaat en advocatuur tot acupunctuur-, fysio en coachpraktijken, tekstbureaus, ontwerpers en architecten. Iedereen is welkom om kennis te komen maken tijdens een ViB bijeenkomst.

Stimuleren

Uit cijfers blijkt dat in Nederland nog steeds maar een derde deel van de ondernemers vrouw is. Sinds 2016 is er een kanteling zichtbaar, voor het eerst zijn er meer vrouwelijke parttime starters dan mannen, 52% van het totaal. Mochten bedrijven of organisaties het economisch belang van vrouwelijk ondernemerschap willen stimuleren dan kan dat door ViB te sponsoren óf in natura (bedrijfsbezoek, locatie voor een bijeenkomst, sprekers) óf door het aanbieden van sponsorgeld.